– Comunicat I.P.J. Brasov privind reguli de circulatie si preventie pentru motociclisti si biciclisti 2024
– Comunicat IPJ Brasov, STOP ATINGERILOR NEPOTRIVITE
– Adresa I.P.J. Brasov privind Reducerea vulnerabilitatii la traficul de persoane in scopul exploatarii prin munca a cetatenilor romani
– Comunicat IPJ Brasov privind furturile din locuinte decembrie 2023
– Material informativ IPJ Brasov privind folosirea petardelor 2023
– Anunț examen de promovare pentru funcția contractuală de executie din cadrul Compartimentului Asistență socială
– Adresa I.P.J. Brasov nr. 79313 din 05.09.2023 privind prevenirea disparitiilor de copii si plecarilor voluntare
– Adresa I.P.J. Brașov nr. 790267 din 28.08.2023 privind prevenirea traficului de persoane
Pentru o comună curată și îngrijită, așa cum ne-o dorim cu toții, colectarea selectivă este soluția ideală!
– ANUNȚ PUBLIC PRIVIND ÎNCHIRIEREA UNOR SUPRAFEȚE DE PĂȘUNE AFLATE ÎN PROPRIETATEA COMUNEI ȘINCA
– Anunț privind Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) pentru ambalaje băuturi
– Comunicat al I.P.J, Brasov – Sărbători în siguranță! Cu petardele nu e de joacă
– Recensământul populatiei și al locuințelor 2022
Informare privind utilizarea numărului de urgente 112
Ne dorim să creștem nivelul de informare și conștientizare a populației privind importanța apelării responsabile a Serviciului de urgență 112. Potrivit statisticilor, zilnic, la numărul unic de urgență 112 se primesc mii de apeluri prin care sunt anunțate situații în care cetățenii au nevoie de ajutorul echipelor de intervenție.
,Dintre acestea, un procent foarte ridicat îl reprezintă apelurile non-urgente în care nu este necesară intervenția de urgență a agențiilor specializate – Ambulanță, SMURD, Pompieri, Poliție, Jandarmerie sau Salvamont.
Pentru ca salvatorii să ajungă la cei care au nevoie de ajutor în cel mai scurt timp, este important ca cetățenii să cunoască modul în care funcționează Serviciul de urgență 112, cazurile pentru care se apelează 112 și cum sunt gestionate apelurile de urgență.
Mai multe detalii gasiti pe site-ul https://www.sts.ro/ro/despre-112
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BRAŞOV
BIROUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII
FIȚI CU UN PAS ÎNAINTEA HOȚILOR!
Prevenirea furturilor din locuințe, case de vacanță sau din case în construcție
O conduită neglijentă și o atitudine de nepăsare față de bunurile depozitate în curțile și anexele locuinței vă poate transforma fără voie într-o victimă a hoților. Faptul că locuiți la curte, că aveți vecini de încredere sau că locuiți într-o zonă liniștită, nu sunt suficiente motive pentru a vă asigura că hoții nu vă ”vizitează” proprietatea.
Din statisticile poliției reiese că sunt vizate atât gospodăriile din mediul rural cât și cele din mediul urban. Bunurile sustrase (utilaje de gradinărit, mobilier de gradină, instalații de irigat, unelte de prelucrare a lemnului și a fierului, truse de scule, biciclete, motoscutere, electrocasnice, unelte electrice și de întreținere, animale și hrană pentru animale, etc.) reprezintă ,,ținte” pentru hoți care își pot rotunji veniturile, valorificandu-le rapid la prețuri avantajoase.
Prin adoptarea unor măsuri preventive și a unei atitudini prudente, multe dintre furturile din locuințe, curți și anexe ar putea fi împiedicate.
În acest sens, Poliția Brașov vă supune atenției câteva reguli de protecție:
- Încuiaţi uşile, ferestrele precum și poarta casei/gospodăriei când plecaţi de acasă, şi nu lăsaţi cheile într-un loc ușor de găsit;
- Gardul care înconjoară proprietatea gospodăriei trebuie să aibă înălțimea potrivită, astfel încât să fie greu de escaladat. Asigurați-vă că pătrunderea în perimetrul casei nu poate fi făcută în lipsa dumneavoastră;
- Protejaţi-vă ușile și geamurile anexelor cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid, iar balamalele acestora să nu fie în exterior;
- Nu lăsați niciodatã garajul sau anexele neasigurate, mai ales dacã există o ușă care face legãtura cu casa;
- Evitaţi depozitarea la vedere, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat. Nu lăsați neasigurate scule și unelte de care hoții s-ar putea ajuta pentru pătrunderea în incintă;
- Asiguraţi iluminatul în zona casei pe timpul nopţii iar dacă aveți posibilitate, montați un sistem cu senzori de mișcare;
- Montați la vedere plăcuțe de atenționare cu privire la existența unui sistem de securitate;
- Sesizați autoritățile în cazul în care iluminatul stradal sau din dreptul locuinței dvs., nu funcționează;
- Asigurați-vă autovehicolele pe timpul nopții sau când nu sunteți acasă, chiar dacă acestea se află parcate în curtea casei. Nu lăsați bunuri de valoare în interiorul acestora;
- În cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, rugați un vecin apropiat să vă supravegheze gospodăria;
- Rețineți că, un câine de pază poate descuraja hoţii!
Dacă sunteți proprietarul unei case de vacanță, vă recomandăm:
- Montați încuietori sigure, grilaje la ușile și ferestrele casei;
- Stabiliți cu vecinii sau cu o persoană de încredere un sistem de supraveghere a locuinței;
- Nu lăsați bunuri de valoare în interiorul sau în curtea casei;
- Montați un sistem de supraveghere video în exterior care să înregistreze orice activitate desfășurată în lipsa dumneavoastră;
- Instalați un sistem de iluminare cu senzori de mișcare;
Dacă vă construiți o casă, vă recomandăm:
- Asigurați perimetrul casei cu un gard care să protejeze de privirile indiscrete ale celor care trec ”întâmplător” prin zonă;
- Nu depozitați materiale de construcții, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, în spații care nu prezintă siguranță ( montați încuietori sigure la intrarea în aceste spații);
- În perioada când lucrările la casă sunt întrerupte, nu lăsați uneltele și sculele neasigurate, la îndemâna hoților;
- Stabiliți cu cu vecinii o modalitate de supraveghere a casei, spuneți-le să verifice periodic zona și să vă comunice orice li se pare suspect.
Ziua Eroilor, sărbătorită de Înălțare în toată țara
Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român, este celebrată an de an odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, care marchează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Astfel, anul acesta Ziua Eroilor este sărbătorită la data de 6 iunie, în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
La fel ca în toată țara, și în comuna Șinca s-a sărbătorit această zi cu slujbă religioasă care s-a continuat la monumentele eroilor din localitățile Șinca Veche, Perșani și Șercăița.
La finalul slujbei religioase, reprezentanții Primăriei Șinca, reprezentanții bisericilor, ai firmei Crispadin, ai deținuților politici și elevii Școlii Gimnaziale “Gheorghe Șincai”, au depus coroane și buchete de flori la monumentul eroilor neamului.
Toate s-au finalizat cu serbarea elevilor Școlii Gimnaziale “Gheorghe Șincai” susținuți fiind de profesorii lor și preotul ortodox, care au recitat poezii și cântece patriotice.
Depunere de coroane la monumentul eroilor
Astazi, 17.05.2018, a avut loc celebrarea zilei eroilor in localitatea noastră.
Cu această ocazie, reprezentanții unității militare de la Șinca Veche, autoritățile locale, reprezentanții celor două biserici, familia Urs și pensionarii din localitate, reprezentați prin familia Mija, au depus coroane de flori în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de lupta pentru libertatea țării noastre.
A fost o zi frumoasă și călduroasă, oamenii s-au strans cu mic si cu mare sa participe la festivitate.
Slujba religioasa a fost susținută de ambele biserici din localitatea noastră. Preoții împreună cu localnicii, strânși laolaltă s-au rugat pentru eroii nostrii, pentru bunăstarea lor veșnică.
Festivitatea a fost continuata de elevii Școlii Generale „Gheorghe Șincai” susținuți de profesorii aceleiași instituții, care au cantat si au recitat poezii spre încântarea tuturor
Sărbătoare mare și invitați de seamă la Șinca Veche cu ocazia inaugurării noilor corpuri ale Scolii Gimnaziale „Gheorghe Șincai”
Astăzi, 05.10.2017, cu ocazia Zilei Modiale a Educației, comunitatea din Șinca Veche a avut un dublu motiv de sărbătoare și anume inaugurarea unui unui corp de clădire nou și a unei noi săli de sport a Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai”.
Cu o indelungată istorie, învățământul din Șinca Veche astazi sărbătorește 180 de ani de vechime, și pe Gheorghe Șincai, omul care a contrbuit la înființarea școlii în localitatea noastră și care astăzi, în semn de respect îi poartă numele.
Cu trudă, perseverență și implicare, conducerea Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Șincai” alături de reprezentanții Primăriei Comunei Șinca și cu susținerea Ministerului Educației Naționale, au reușit să ofere copiilor nostrii o școală conform standardelor anului 2017, condiții mai bune și un imbold în plus pentru a o frecventa cu drag.
Investiția în valoare de 1,900,000 lei, cu un sprijin din bugetul Primăriei Șinca de 40,000 lei a fost astăzi inaugurată, iar domnul Victor Bârlez, primarul comunei Șinca, promite că în următorii doi ani vor fi înființate încă două grădinițe la Șercăița respectiv Perșani.
La festivitate au participat numeroși invitati de seama precum: Adriana Bucur, secretar de stat in Ministerul Educației, dar și alți inspectori școlari, Adrian Veștea – președintele Consiliului Județean Brașov, Ion Negrilă-Inspectorul General al IȘJ Brașov, Primarul Comunei Șinca – Victor Bârlez, viceprimarul comunei Șinca – Daniel Goilă și reprezentanți ai Consiliului Local Șinca, fostul Director al Scolii Sinca Veche – Poliță Ioan si foști profesori care au dorit sa își susțină colegii.
După slujba de sfințire, elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai” au sustinut un program artistic menit sa inveseleasca ziua si publicul numeros, iar doritorii au avut ocazia sa viziteze interiorul noii școli.
Festivitatea a fost incheiata de Formația de dansuri populare „Plaiurile Șincii”, cu un program artistic de dansuri populare specifice zonei noastre.
Masuri de securizare a fântânilor și a puțurilor individuale
ROMÂNIA, JUDEȚUL BRAȘOV, COMUNA ȘINCA
PRIMĂRIA
ANUNȚ
Având în vedere evenimentele neplăcute petrecute în ultima perioadă pe teritoriul ţării, referitoare la intervenţiile pentru salvarea unor persoane – preponderent copii – căzuţi în puţuri sau fântâni și luând în considerare implicaţiile negative ale unui astfel de eveniment, rugăm populaţia Comunei Șinca, care deţine astfel de fântâni sau puţuri individuale să ia toate măsurile de securizare care se impun pentru punerea în siguranţă a acestora .
PRIMAR: BÂRLEZ VICTOR
Rămas bun, școală!!!
S-a mai incheiat un an scolar!!! Cu bucurie, emoție și multe flori, elevii și profesorii de la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din localitatea Șinca Veche, s-au intrunit pentru a serba încheierea unui alt an școlar. În semn de recunoştinţă pentru toate bucuriile si succesele şcolare, elevii împreună cu Domul Director si toate Cadrele Didactice s-au prezentat în faţa scolii, langa bustul marelui carturar Gheorghe Sincai, unde şi-au exprimat mulţumirea, pentru incheierea anului scolar 2016-2017, au impărțit și împărtășit zâmbete si emoții, diplome și coronițe, urări de bine și mulțumiri.
Înainte de a se despărţi cadrele didactice le-a făcut elevilor următoarele urări: să fie sănătoşi, să aibă o vacanţă frumoasă şi plăcută, să se distreze în vacanţă, să se simtă bine, să se bucure de vacanţă.
Ziua Eroilor în Comuna Șinca
Astăzi, 25.05.2017, cu ocazia sărbătorii Înălțării Domnului, a avut loc oficierea ceremoniei de comemorare a eroilor din comuna Șinca.
Reprezentanții Primăriei Șinca, ai Unității Militare Șinca Veche și ai celor doua Biserici din localitate, au depus coroane la monumentul aflat în centrul satului.
Reprezentanții școlii, împreună cu copiii, au organizat ca în fiecare an, dupa slujba ținută în fața monumentului, o mică serbare, prin care ne-au încântat cu poezii și cântece în cinstea eroilor noștri.