EVENIMENTE ÎN COMUNĂ

 

ZIUA EROILOR

Eveniment dedicat eroilor neamului în cadrul căruia sunt organizate defilări și depuneri de coroane florale, însoțite de muzica fanfarei, care are loc in toate localitatile comunei. Evenimentul se desfășoară în fiecare an în ziua de Înălțare a Domnului și este susținut și de elevii și profesorii scolilor din comună, care, an de an, pregătesc programe artistice de cântece și poezii patriotice, in memoria eroilor.

TÂRGUL TRADIȚIONAL DE SF. ILIE

Evenimentul se desfășoară de ziua Sfântului Ilie, în fiecare an, când, în comună vin producători din toata Țara Făgărașului. La acest târg se pot admira și achiziționa produse realizate manual, se pot degusta preparate culinare specifice zonei.

TÂRGUL TRADIȚIONAL DE SF. DUMITRU

Toamna, de Sfantul Dumitru, localnicii se mândresc cu roadele pământului muncit de ei o vară intreagă. Varza, ceapa, cartofii, porumbul sunt nelipsite din cadrul acestui târg.

FESTIVALUL CORURILOR RELIGIOASE

În ziua de Crăciun a fiecărui an, are loc în incinta bisericii ortodoxe Sfantul Petru si Pavel din localiatea Șinca Veche, Festivalul Corurilor Religioase. Au loc concerte de muzică religioasă susținute de corurile religioase ale bisericilor ortodoxe.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI

 

OBICEIURILE DE CRĂCIUN (CEATA DE FECIORI)

Este o mare petrecere populara de iarna manifestată prin colind, dans, cântec și port popular, jocuri și baluri organizare de Cetele de Feciori la Căminele Culturale din localitățile comunei, ce are loc in perioada dintre Crăciun și Anul Nou în satele Șercăița, Bucium, Șinca.

BALUL SFÂNTULUI ION

Acesta este obiceiul de Bobotează al feciorilor din localitățile Șinca și Şercăița , care se pregatesc pentru balul ce urmează să se desfășoare. Balul este organizat în seara de Sfântul Ioan și reprezintă ultima petrecere organizată de către Ceata de Feciori.

MAIAL

Obicei pastrat în satul Ohaba, maialul se desfașoară în fiecare an, înainte de lăsatul secului Postului Paștelui. În această zi, se aduna locuitorii satului, fiecare aducând, preparate culinare. Întâlnirea are loc la Căminul Cultural, unde se întind mesele și oamenii sarbatoresc.