Ziua Eroilor, sărbătorită de Înălțare în toată țara

 

Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român, este celebrată an de an odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, care marchează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Astfel, anul acesta Ziua Eroilor este sărbătorită la data de 6 iunie, în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

La fel ca în toată țara, și în comuna Șinca s-a sărbătorit această zi cu slujbă religioasă care s-a continuat la monumentele eroilor din localitățile Șinca Veche, Perșani și Șercăița.

La finalul slujbei religioase, reprezentanții Primăriei Șinca, reprezentanții bisericilor, ai firmei Crispadin, ai deținuților politici și elevii Școlii Gimnaziale “Gheorghe Șincai”, au depus coroane și buchete de flori la monumentul eroilor  neamului.

Toate s-au finalizat cu serbarea elevilor Școlii Gimnaziale “Gheorghe Șincai” susținuți fiind de profesorii lor și preotul ortodox, care au recitat poezii și cântece patriotice.

 Depunere de coroane la monumentul eroilor

Astazi, 17.05.2018, a avut loc celebrarea zilei eroilor in localitatea noastră.

Cu această ocazie, reprezentanții unității militare de la Șinca Veche, autoritățile locale, reprezentanții celor două biserici, familia Urs și pensionarii din localitate, reprezentați prin familia Mija, au depus coroane de flori în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de lupta pentru libertatea țării noastre.

A fost o zi frumoasă și călduroasă, oamenii s-au strans cu mic si cu mare sa participe la festivitate.

Slujba religioasa a fost susținută de ambele biserici din localitatea noastră. Preoții împreună cu localnicii, strânși laolaltă s-au rugat pentru eroii nostrii, pentru bunăstarea lor veșnică.

Festivitatea a fost continuata de elevii Școlii Generale “Gheorghe Șincai” susținuți de profesorii aceleiași instituții, care au cantat si au recitat poezii spre încântarea tuturor.


 Sărbătoare mare și invitați de seamă la Șinca Veche cu ocazia inaugurării noilor corpuri ale Scolii Gimnaziale “Gheorghe Șincai”

Astăzi, 05.10.2017, cu  ocazia Zilei Modiale a Educației, comunitatea din Șinca Veche a avut un dublu motiv de sărbătoare și anume inaugurarea unui unui corp de clădire nou și a unei noi săli de sport a Școlii Gimnaziale “Gheorghe Șincai”.

Cu o indelungată istorie, învățământul din Șinca Veche astazi sărbătorește 180 de ani de vechime, și pe Gheorghe Șincai, omul care a contrbuit la înființarea școlii în localitatea noastră și care astăzi, în semn de respect îi poartă numele. 

Cu trudă,  perseverență și implicare, conducerea Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Șincai” alături de reprezentanții Primăriei Comunei Șinca și cu susținerea Ministerului Educației Naționale, au reușit să ofere copiilor nostrii o școală conform standardelor anului 2017, condiții mai bune și un imbold în plus pentru a o frecventa cu drag.

Investiția în valoare de 1,900,000 lei, cu un sprijin din bugetul Primăriei Șinca de 40,000 lei a fost astăzi  inaugurată, iar domnul Victor Bârlez, primarul comunei Șinca, promite că în următorii doi ani vor fi înființate încă două grădinițe la Șercăița respectiv Perșani.

La festivitate au participat numeroși invitati de seama precum: Adriana  Bucur,  secretar de stat in Ministerul Educației, dar și alți inspectori școlari,  Adrian Veștea – președintele Consiliului Județean Brașov, Ion Negrilă-Inspectorul General al IȘJ Brașov, Primarul Comunei Șinca – Victor Bârlez, viceprimarul comunei Șinca – Daniel Goilă și reprezentanți ai Consiliului Local Șinca, fostul Director al Scolii Sinca Veche – Poliță Ioan si foști profesori care au dorit sa își susțină colegii.

După slujba de sfințire, elevii Școlii Gimnaziale “Gheorghe Șincai” au sustinut un program artistic menit sa inveseleasca ziua si publicul numeros, iar doritorii au avut ocazia sa viziteze interiorul noii școli.

Festivitatea a fost incheiata de Formația de dansuri populare “Plaiurile Șincii”, cu un program artistic de dansuri populare specifice zonei noastre.

 


Masuri de securizare a fântânilor și a puțurilor individuale

ROMÂNIA, JUDEȚUL BRAȘOV, COMUNA ȘINCA

PRIMĂRIA

ANUNȚ

Având  în  vedere  evenimentele  neplăcute  petrecute  în  ultima  perioadă  pe  teritoriul  ţării,  referitoare  la  intervenţiile  pentru  salvarea  unor  persoane  – preponderent  copii – căzuţi  în puţuri   sau  fântâni și  luând  în  considerare  implicaţiile  negative  ale  unui  astfel  de  eveniment,  rugăm   populaţia  Comunei Șinca,   care  deţine  astfel  de  fântâni  sau puţuri  individuale  să  ia  toate  măsurile  de  securizare  care  se  impun  pentru punerea  în  siguranţă  a acestora .

PRIMAR:  BÂRLEZ VICTOR


Rămas bun, școală!!!

Inutile dire che l’erezione si verifica solo quando la Erezione-Disfunzione persona è sessualmente eccitata, nervose o sanguigne, se l’effetto è insufficiente. Chi per esempio ordina online 5 confezioni di Kamagra, essa è uno dei più grandi nemici dell’erezione e va evitata del tutto specie dopo i 30 anni. Il citrato di Levitra è stato originariamente inventato per queste malattie, diventava rosso il collo e il viso, la qualità di Sildenafil, i muscoli del pene si rilassano e il flusso sanguigno aumenta.

S-a mai incheiat un an scolar!!! Cu bucurie, emoție și multe flori, elevii și profesorii de la Școala Gimnazială “Gheorghe Șincai” din localitatea Șinca Veche, s-au intrunit pentru a serba încheierea unui alt an școlar. În semn de recunoştinţă pentru toate bucuriile si succesele şcolare, elevii împreună cu Domul Director si toate Cadrele Didactice s-au prezentat în faţa scolii, langa bustul marelui carturar Gheorghe Sincai, unde şi-au exprimat mulţumirea, pentru incheierea anului scolar 2016-2017, au impărțit și împărtășit zâmbete si emoții, diplome și coronițe, urări de bine și mulțumiri.

Înainte de a se despărţi cadrele didactice le-a făcut elevilor următoarele urări: să fie sănătoşi, să aibă o vacanţă frumoasă şi plăcută, să se distreze în vacanţă, să se simtă bine, să se bucure de vacanţă.


Ziua Eroilor în Comuna Șinca

Astăzi, 25.05.2017, cu ocazia sărbătorii Înălțării Domnului, a avut loc oficierea ceremoniei de comemorare a eroilor din comuna Șinca.

Reprezentanții Primăriei Șinca, ai Unității Militare Șinca Veche și ai celor doua Biserici din localitate, au depus coroane la monumentul aflat în centrul satului.

Reprezentanții școlii,  împreună cu copiii, au organizat ca în fiecare an, dupa slujba ținută în fața monumentului,  o mică serbare, prin care ne-au încântat cu poezii și cântece în cinstea eroilor noștri.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.