Grota Sinca VecheMANASTIREA RUPESTRA DE LA SINCA VECHE

o oaza de liniste si puritate in mijlocul naturii, in centrul careia se gaseste Grota de la Sinca Veche, care adăposteşte două biserici săpate în piatră în care s-a slujit Sfânta Liturghie câteva secole.

 

Baile PersaniBĂILE PERȘANI

supranumit si „Litoralul de la munte” va asteapta la strandul cu apă sărată și băile cu nămol, ambele avand o multitudine de proprietăți benefice organismului

 

Moara cu apa OhabaMOARA CU NOROC DE LA OHABA       /     Moara cu apa de la Ohaba

Cu o vechime de peste 130 de ani, moara inca functionala atrage o multime de turisti curiosi sa afle cum vietuiau stramosii nostrii.

 

MĂNĂSTIREA „PACEA LUMII” BUCIUM

La poalele Munţilor Făgăraş, în apropierea satului Bucium din judeţul Braşov, în inima ţării se înalţă şi desăvârşeşete prin dragostea şi eforturile credincioşilor un bastion al credinţei, o cetate pentru pacea tuturor.

 

BISERICA VECHE DE LA OHABA

monument este construit in perioada 1769-1773 si este asezat pe o colina, deasupra satului.

 

MUZEUL DE ARTĂ POPULARĂ RADOCEA

Casa în care se află colecția de port popular, este ea însăși o piesă reprezentativă pentru arhitectura populară. Grădina, livada, cuptorul de pâine, prezența uneltelor tradiționale de plugarie si de prelucrare a cânepii și a inului, conferă muzeului înfățișarea unei gospodării țărănești autentice.

BISERICA SF. ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL PERȘANI

Deși lăcasul datează din anul 1767, si se află pe lista monumentelor istorice, acesta a fost in timp renovat și modificat, astfel încât, astazi este o biserica frumoasă și spațioasă.

 

POIANA NARCISELOR

Poiana Narciselor este o adevărată minune a naturii. Cine ajunge la Vad în luna mai poate admira sute de hectare şi milioane de narcise înflorite. Oriunde vezi cu ochii, narcisele te îmbie să le miroşi. Se spune că mirosul florilor se simte de la sute de metri distanţă.

VALEA STRÂMBEI ȘI PĂDUREA VIRGINĂ

Situată la mijlocul drumului dintre localitățile Șinca Veche și Sinca Nouă, valea Strâmbei își așteaptă vizitatorii la odihna și relaxare, in mijlocul naturii și al feluritelor animale sălbatice care conviețuiesc aici.

 

OBSERVATORUL URȘILOR DE PE VALEA STRÂMBEI

Observatorul, amenajat de Ocolul Silvic pe valea Strambei, are rolul atat de a hrănii animalele, cat și de a oferi doritorilor o imagine pe care rar au sansa sa o vada,  si anume sa observe urșii indeaproape, fara a se pune in pericol.